2 Mart 2009 Pazartesi

LEGEND OF MESTELLA-MESTELLA EFSANESİ

İSPANYANIN KÖKLÜ TAKIMLARINDAN VALENCİA'NIN STADYUMU

1)1923 yılında inşaa edilmiş tarihi bir stad...İnanılmaz bir açı ile inşa edilmiş.Tribünler çok dik.Burada oynayan futbolcular "Mestella üstümüze yıkılacak sanıyoruz" açıklamasını yapıyorlar.Çok ateşli taraftarlara gerek kalmadan,stadın yapısı bile deplasman takımını etki altına almaya yetiyor!
2)Valencia'nın yeni stad inşaatı 2010'da biterse stadın ömrü 1923-2010 olarak tarihe geçecek!
3)Dünyanın atmosferi en iyi stadı...nasıl mı?
İngiliz medyasından Setanta'nın yayınladığı liste...
Setanta'nın internet sitesinde yayınlanan "Avrupa'nın atmosfer açısından en iyi 11 stadı" listesinde MESTELLA (türkçe okunuşu "mesteya") 1.olmuştur.Listeye Ali Sami Yen Stadı da girmiştir.
İşte Avrupanın En Etkili Atmosfere sahip stadyumları:

1. Mestalla, Valencia Kapasitesi 55,000 olmasına rağmen, Mestella'daki atmosferi ne Bernabeu, ne de Nou Camp Stadı'nda görmeniz mümkün değil.
2. Anfield, Liverpool Efsanevi "Kop" tribünüyle, rakipleri açısından dünyanın en korkutucu stadyumlarından biri.
3. Velodrome, Marsilya Fransız takımları stadyum atmosferiyle ünlü olmayabilir ama 60.000 kişilik Velodrome Stadı bir istisna.
4. Ali Sami Yen, Galatasaray Stadı süsleyen ‘Welcome to Hell/Cehenneme Hoşgeldiniz’ pankartına katılmamak mümkün değil. 22.500 kişilik olmasına rağmen Galatasaray'ın stadındaki ses seviyesi ve yoğunluğu kulakları sağır edebilir.
5. Fratton Park, Portsmouth... Portsmouth'un stadı İngiltere'nin en atmosferik stadyumlarından biri durumunda. Deplasman taraftarının hiç şansı yok.
6. Signal Iduna Park, Dortmund Almanya'nın en büyük stadı olan Westfallen de 80.000 taraftarın yarattığı müthiş atmosferiyle ünlü.
7. Celtic Park, Glasgow Konu stadyum olunca, Celtic ve Rangers arasındaki rekabetten yeşil formalılar galip çıkıyor. 60.00o kişilik Celtic Park, Ada'dan maç izlenebilecek en özel stadyumlardan biri.

daha fazla resim ve bilgi için...
http://www.valenciacf.com/en/Estadio/EstadioVirtual.html

Kulübün resmi sitesinde siyah-beyaz inşaat fotoğraflarıda mevcut...
Tek kelimeyle muhteşem...1923 yılında böyle bir yapının inşası inanılır gibi değil...




Kapasitesi:53.000
Valencia takımı hakkında bilgiler:İspanya'nın en yüksek konumlu ligi olan La Liga'da yer almaktadır. Bu ligin en başarılı 5 takımından biridir. Kulübün büyük başarıları vardır. Yakın tarihe bakıldığında 2004 yılında Porto karşısında kazandıkları Süper Kupa'ları vardır. Aynı yıl içerisinde UEFA Kupası'nı kaldırmışlardır. Bu başarıları Rafael Benitez'in sayesinde yaşamışlardır. Ayrıca 2 kez üst üste iki kez Şampiyonlar Ligi finali oynamışlarıdır. 2000 yılında Real Madrid ile finalde karşı karşıya gelen Valencia Paris'te ezeli rakibine 3-0 yenilmiştir. 1 sene sonra bir kez daha final oynayan Valencia bu kez Alman ekibi Bayern Munich'e penaltılarda kaybetmiştir. Şu anda Mestalla stadını kullanan Valencia 2009 yılında yeni yapılacak olan Nou Mestalla'yı kullancaktır. Yeni stada geçme nedenleri Mestalla'nın kapasitesinin 53.000 kişilik olmasıdır. Yeni stadın kapasitesi 75.000 kişi kapasiteli olacağı açıklanmıştır. Valencia G-14 üyesidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ikimaratonikikale.blogspot.com

FOTOĞRAFLARIN ÜSTÜNE TIKLAYIP FOTOĞRAFLARIN BÜYÜK BOYUTLARINI GÖREBİLİRSİNİZ